Det er ikke altid, man lægger mærke til pullerter – men de kan være meget vigtige for at organisere trafik og beskytte fodgængere

pullerter

Man gør flere forskellige ting for at holde en god trafik og for at beskytte forgængere i Danmark. Her benytter man sig f.eks. af lyskryds, rundkørsler og meget andet. Noget af det, man også nogle gange bruger, er pullerter. Det kan godt være, du ikke har tænkt over, at de kan have en indvirkning på trafikken – men det kan de! Det kan du læse lidt mere om i denne artikel

Hvad er en pullert?

Det er måske meget rart først at vide, hvad en pullert overhovedet er. En pullert er en form for metalstang, der sættes fast i jorden, og som kan blokere for f.eks. en bil. Det er dog også muligt at få pullerter i plastik, som ikke går i stykker, men derimod genoprettes, hvis man kører ind i dem. Det er endda muligt at få en pullert med lampe i – så der findes altså flere forskellige slags pullerter!

Indikér, hvordan trafikken skal løbe

Man bruger blandt andet pullerter til at markere, hvor bilen ikke skal trænge igennem henne. Det kan f.eks. være, at der er en udkørsel fra en parkeringsplads, der kun må benyttes af cyklister. Her ville det være helt oplagt at bruge pullerter til at markere dette.

Aftagelige pullerter

Det er også muligt at få pullerter, der er aftagelige. Disse bruges, hvis der er et sted, hvor der er nogle, der skal have adgang med bil, mens andre ikke skal. Her kan man have en nøgle, der kan bruges til at afmontere eller nedsænke pullerten, så man selv kan komme forbi med sin bil, mens andre ikke kan. Det bruges f.eks. af politiet i gågaden, hvor de skal have mulighed for at komme ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *