Tips og tricks mod smerter i ryggen – Forebyg i stedet for behandl

kontorstol baekkenbund

Tips og tricks mod rygsmerter

Har du tit issues med ryggen? I denne artikel får du råd og tips til hvordan du nogle gange ville kunne omgå ondt i ryggen. Denne artikel er ikke en akademisk artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips til at undgå ondt i ryggen

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  • Brug din krop aktivt når du har fri
  • Bevæg dig mere på dit arbejde – for alle os der har kontorarbejde så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (hvis du vil vide mere om hævesænkebord kan du se mere her i den store guide til hæve sænkeborde)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  • Træn din bækkenbund – Læs mere om de rigtige bækkenbundsøvelser her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse yderligere info om her hos HK
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på guiden til billige kontorstole

Brug en stiv ryg til at undgå rygsmerter

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og laver ovenstående øvelser. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Det er altid bedst at spørge en gang for meget! De her fagpersoner har en uddannelse i at assisteremed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *