Psykopatbosser ødelægger arbejdsmiljøet

Ledere med psykopatiske træk er mere almindelige end mange tror. Andelen af ledere med disse træk er omkring 12-13 procent. For hurtigst muligt at diagnoser om du måske har psykopatiske træk, kan du tage en personlighedtest som kan give et fingerpeg om du har disse træk siger psykologen. Hvis vi går metaforisk til værks og sagde, hvis der var omkring 80 mennesker inde i et rum og alle var ledere, ville 12-13 personer af gruppen have psykopatiske træk.

Disse persontræk vil have store konsekvenser for medarbejderne, hvis lederen har psykopatiske træk, især hvis chefen er deprimeret og ikke har den rette mentalitet for at udøve lederskab. Syv ud af de ti, der er mobbet på arbejdet peger på chefen som en af mobber efter en undersøgelse fra et amerikansk forsknings-forsøg.  Det er ikke nemt at opdage ledere med psykopatiske træk, og en af de eneste muligheder er en personlighedtest. En af eksperterne, lederen af Medical Association i Medical Association, bekræftede hvor svært det er at slippe af med uhensigtsmæssig ledere.

For eksempel en leder på et nuværende sundheds-center kan ødelægge arbejdsmiljøet, og når lederen bliver fyret, venter der bare ny leder-stilling på det næste sundheds-center, hvor det samme gentager sig, derfor forslåers der en tidsbegrænset ansættelsestid for ledere til at teste dem af i arbejdsmiljøet først. En ulempe med dette ville være, at chefen undgår at tage hårde beslutninger under testperioden. Derfor tror jeg ikke, at ansættelsesforløbet er den rigtige løsning hvor på du skiller dig af med egnede ledere.

Det der definerer ledere at de får muligheden for at udøve deres lederskab, ellers ville de ikke kunne lede medarbejderne. Hvor mange medarbejder der bliver syge er uklare, men andelen af sygefravær er steget igen efter et fald i det foregående år. Derfor må vi indse at et dårligt arbejdsmiljø i specielt kvinder dominerede erhverv er ekstra vigtigt at chefen og medarbejderen engang imellem reflekterer over arbejdsmiljøet for at kunne tilbyde medarbejderne en stabil og lang karriere, hvor arbejdsglæde er i højsædet. Hvis du har nogle er disse personlighedstræk, eller vil høre mere. www.mathews.dk er et godt sted at starte, og hvis i har bopæl eller bor i køre afstand fra Kolding er i meget velkommede til at tage kontakt til Lise Lotte Mathews

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *